{WEDDINGS} Peony: Aquamarine Garter - svatební podvazek


---------------------------------------------------------------------------------------------------




Luxusní svatební saténový podvazek s květinou vytvořenou z ručně stříhaných, opalovaných a skládaných plátků saténu a organzy, snítkou lístků z rokailu Preciosa. Střed květu je vyšitý voskovými perlami Estrela, krystalky Swarovski a rokailem Preciosa.



Šíře podvazku je 4cm.





....troška historie nikoho nezabije....

V dobách našich babiček, sloužily podvazky spíše jako praktický doplněk (držení punčoch). Dnes je považujeme nejen za estetický prvek, podvazek má nevěstě také přinést štěstí.

Podle tradice je povinností svědkyně nevěsty darovat nevěstě (ideálně modrý) podvazek. Jedna pověra říká, že pokud bude mít nevěsta na sobě ve svůj svatební den něco v barvě nebe, bude jí její manžel věrný a manželství se dočká potomků. 

Novou a stále oblíbenější zvyklostí je pořídit si podvazky dva:

- jeden širší a zdobenější, nasazuje se jako první a slouží k uchování na památku (samozřejmě až poté, co jej ženich nevěstě sundá z nožky zuby - viz níže) a

- druhý užší a méně zdobený, který ženich nevěstě sundá a hází svobodným mládencům na svatbě jako obdobu házení kytice nevěstou svobodným pannám, nebo jej případně vydraží a výtěžek putuje třeba na líbánky.

Modrý podvazek, schovaný pod sukněmi, nenarušuje barevnou stylizaci svatby, může být také jednou z maličkostí, které si nevěsta schová na památku do krabičky.

Než však podvazek zmizí na několik let v krabičce, je bezpodmínečně nutné, aby jej ženich ve svatební noc nevěstě sundal zuby :), zajistí tak oběma úspěšnou manželskou erotiku :)




Velikosti nabízených obvodů podvazků: obvod měříme cca 10 - 15 cm nad kolenem.

XS = 45 - 50 cm

S = 50 - 55 cm

M = 55 - 60 cm

L = 60 - 65 cm

Pokud vám standardně nabízené velikosti nevyhovují, stačí napsat mailem nebo do poznámky objednávky požadovanou velikost :)

Koncem října (případně začátkem listopadu, vše závisí na rychlosti nafocení již hotových podvazků) se v nabídce objeví další barvičky, které budou in v sezóně podzim-zima 2012-13 a také se můžete těšit i na zmiňované podvazkové sety (viz výše).

Podvazky je možné si prohlédnout a nebo objednat zde:


Přeji vám hezký den 

Gabriela

Komentáře

  1. Gábi, to je taková krása! Škoda, že jsem tak dokonale půvabný podvazek na svojí svatbě neměla ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky, dovolila jsem si tento blog nominovat ....

    http://ajka-uajky.blogspot.cz/2012/11/blog-post_11.html

    Ajka

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji moc za pochvalu a zároveň se omlouvám za hodně opožděné zveřejnění vašich komentářů, měla jsem nastaveno moderování a nevěděla o tom :)
    Ještě jednou moc děkuji :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a komentář, budu ráda, když se zase zastavíš.

OBLÍBENÉ ČLÁNKY